Thursday, August 25, 2011

bukan aku pemutus kata

tak kira macam mana aku mencari,
bukan aku yang tentukan
susah atau mudahnya satu pencarian.

tak kira berapa ramai aku dampingi,
bukan aku yang tetapkan
aku diterima atau ditapis keluar.

tak kira apa yang aku cuba,
bukan aku yang putuskan
dapatkah tidak capai keputusan.

aku cukup tahu sukarnya berbicara dengan sang pemutus kata.belum terbukti,belum bersaksi,dah punya pandangan transisi.hebat! cool gila kau tau kalau kau..,kalau ikut skema bahasa Intan si pujangga gila.

gunalah apa bahasa atau apa kosa kata
lekatkan aku dengan tag dan label
kalau yang aku tayang muka selamba,terus ke depan
jangan kau pula makan dalam.

aku syukur pada Tuhan.diciptakan Intan ini seorang yang bulat kata hati,berani untuk berbeza.aku syukur kerana sekurang-kurangnya idea aku bukan plastik,yang kau recycle entah dari mana.at least,i have advantage.you've far underestimate me.cool..na?


aku doa,tunggu masa dan ketika,terangkat hijab antara kita.pudar dimakan hari garis pemisah.sebenar,aku dan kau sama saja.cuma kau datang ke depan berkerusi roda,aku berkasut roda.

kita sama kan?
=)

Thursday, August 18, 2011

Indahnya bahasa bila dengan spongebob..=)




Ni sebenarnye ada sorang kawan post kat FB.ntah kenapa,banyak kali nyanyi versi ni pun gelak akibat lawak teramat! nak bagi korang pule nyanyi versi ni ok?

XD


BILA LAGU SPONGEBOB VERSI KELANTAN



Ready dok budok-budok?
Ho laa, kepten!
Gapo dio? HO LAA, KEPTEN!
......…ooo,

Podio dok dale buoh lanah bowoh laut?
Spongebob Sluar kotok! *
Sene meresap bewarno kuning.
Spongebob Sluar kotok! *
Kalu demo suko bendo laut hok ngarut.
Spongebob Sluar kotok! *
Pah mari la pakat nopat supo ike.
Spongebob Sluar Kotok! Ready?
Spongebob Sluar kotok,(3x)
Spongebobbb Sluar kotok.
 
 
 
BILA LAGU SPONGEBOB VERSI GANUNG~


ready dok budok-budok?
...ho la, kapteng!
nappe die? ho la kapteng!
.....ooooo,

nappe dok dalang buoh lanah bowoh laot?
spongebob sluor kottok!
senang resap warne kuning.
spongebob sluor kottok!
kalo mung suke mende laut hok ngarrut.
spongebob sluor kottok!
jom maghi noppak supe ikang.
spongebob sluor kottok! ready??
spongebob sluor kottok!(3x)




assignment untuk Cik Dila,buat versi bahase sarawak boleh..?puh-liissss...XD

Friday, August 12, 2011

i am the bartender

a man asked a bartender for a glass of water
the bartender pull out a shotgun and give a shot pass him
the man say thank you
and give a tip
why?


the man have hiccups..



people responds to situation.some people just do more than other,to make it better.

dan kawan aku sorang ni kata,aku la the 'bartender' dalam teka-teki diatas.fix things up dengan cara orang tak faham,tapi works.macam,sebenarnya orang tersedu boleh je kita bagi air.tapi aku guna shotgun.
kelaka pun ada dengar komen macam tu.

untuk buat adik dorm aku berenti homesick,aku suruh dia kejut aku pukul 3 pagi hari-hari.

untuk buat kawan baik aku happy,aku tangkap katak untuk dia bedah kat makmal bio.

untuk bonding budak-budak basketball aku dulu,aku suruh diorang pam semua bola yang ada.

untuk buat cikgu sudin cool down dari marah,aku kemas bilik sukan.

untuk buat yuni si compartment-mate aku stop paranoid & down self esteem,aku paksa dia makan sushi.

untuk buat diri sendiri kembali ke gelombang manusia normal,aku panjat tempat tinggi dan tengok bintang.

whatever pun,macam mane pelik pun cara anda berfikir,seberapa tak boleh diterimanya cara anda menyelesaikan masalah,aku bersyukur sebab masih ada yang faham.

ibu dan ayah aku hebat.bukan senang nak jadi ibu dan ayah kepada seorang intan siti zulaikha.aku tau pun,lepas dah makan tahun jugak la..HAHA~

to ibu,ayah,along,angah,ejul,kawan-kawan,adik-adik dorm dan mereka-mereka yang ada dalam hidup aku,aku nak bagitau,just in case..i do love you.really do.just in the way that...haha! you'll hardly understand.

of coz,i am the bartender.

thank you.just in case i never have a chance to say it to you.right in the eye.


.another day of Allah's mercy.

Lilypie Kids Birthday tickers