Friday, March 8, 2013

Semua pun nak instant!

Sekarang, semua pun orang nak SEGERA. Mi segera, Milo 3 in 1 (tujuan untuk segera jugak), duit segera..





Haa..over la kau..penat aku belajar architecture, tak tido malam, duduk studio tak balik rumah time orang semua cuti, bukak pose sahur pun kat studio, design kene reject, crit kene kutuk, final kene fire sampai rentung, duit habis buat printing buat model 4 tahun....

Senang je jadi arkitek rupenye! dengggg...rugi la kau.. Gi sana bakor degree. Ke amek buat bungkus nasik lemak.

haha!

Kenapa penting belajar sejarah?


Sejarah itu penting untuk dijaga. bukan demi dendam, tetapi agar kita bisa memandang yang terjadi di masa kini dan masa depan dengan tepat. semata agar tidak mengulangi kesalahan masa lalu.
Sejarah itu penting untuk dijaga. bukan sekadar agar anak sekolah punya bahan hafalan. tapi agar mereka dapat belajar dari pengalaman orang lain.
sejarah itu penting untuk dijaga. kerana selalu ada orang-orang yang ingin mengubah fakta hari ini menjadi sekadar dongeng di masa depan.

.another day of Allah's mercy.

Lilypie Kids Birthday tickers