Saturday, September 1, 2012

China Field Trip

Just want to share some pictures of my field trip with my teammates in China

MEMOIR AT XI'AN

 *gambar tak ikut kronologi ye!


Dalam masjid Bei Guangji Jie

Kak Wani, Ono & Fana buat tutorial masak telur dadar pada cook restoran yang kitorang makan hari-hari spanjang kat Xi'an. Makcik ni cool, anak dia hensem! Malangnya umur baru 15~ 
( T________T )

The day kitorang buat educational visit di universiti dekat-dekat situ gak.
Cakap betul tak tipu..uni diorang awesome gila.

Ni last day kat Xi'an, kitorang datang masjid pakai baju kurung & baju melayu konon nak merasa raya di perantauan..Poyo sungguh!
*ArciFact: masjid dengan tokong kat China, architecturally takde beza. Cuma beza pada warna bumbung.Kalau hijau, maka masjid la ia.

Dalam galeri Xi'an Uni of Arch & Tech. Dengan aircond, downlighting, padded wall, hangging rack, tepi belah sana ada area ade crit space dengan suis yang cukup..Sila bezakan dengan galeri KAED.
Ok,joking!

Last day with staff masjid. the chinese man kat tengah tu is the manager, belah kanan dia is the very the one tok siak yang aku rindu itu.Yang lagi dua belah kiri tu aku tak sure ape position dia.Tapi selalu je ade kat masjid tu tengok kitorang buat kerja.

Masa buat first task. Measuring. Memang sejuk time summer ni...Tu pasal kitorang pakai jaket dengan topi. Nampak salji tu? 
Ok,joking!

Aje and Pijol in action.Kitorang kene pakai mask sebab berdebu gila,kene pakai mask time buat kerja. Kering dan panas.Masing-masing ada vaseline.Yang lelaki pun ade lip balm.Kalau kat Malaysia, mau orang kata kecelaruan identiti.Tapi kat sana, keperluan!




MEMOIR AT BEI JING


This is us.Budak-budak team China on our way up to the puncak Great Wall.Subhanallah..it is indeed very great moment..kecik je rasa jadi manusia..

Group photoshot kat tasik Summer Palace.Those are sampan kecik kat blakang tu, and there's a dragon boat too!

Hambikk..ko hado??!! Birdnest you...kitorang ke Olympic Village on the last day at Bei Jing.

Group photoshot (again) lepas 2jam mendaki dan setengah jam turun dari Great Wall. Its awesome! Serius tak tipu, balik dari China aku hilang 10kg.Nak kurus, tak yah diet, tak yah makan pil-pil apape..naik-turun la Great Wall..pasti mujarab!

This one at Forbidden City. Jauuuuuuhhhhhh sayup mata memandang...penat nak tercabut kaki jalan rentas istana maharaja ni..But it awesome and cool!

Jojijo, Kak Fatin & Kak Wani

Target item: plaque certificate prove dah naik Great Wall..This is Kak Fatin's and it's written, Fatin.A.Mine, Intan.M. Naaaaaaaaaaaaa~~~~ Don't make that face~ XD

This one? Sila google. Itu pun tak tau.
Ok,joking!
Its watercube.Arena untuk acara swimming-swimming masa olympic.And this building featured in Architecture Now! Volume 6. The other iconic building in Beijing featured in the same journal is CCTV Tower by Koolhas. This one, seriously, you need to google it guys! It is AWESOOOOOOMMMMMMEEEE!





Ok, sekian. Catatan kat sana, nanti je la aku cerita kalau rajin. Ni memang nak post gamba je sambil membebel~



Love,



ME!




.another day of Allah's mercy.

Lilypie Kids Birthday tickers