Monday, February 1, 2016

After A Year and A Month

Assalamualaikum wbt.

Seriously, aku tak tahu kalau ada lagi yang masih baca/follow/kesah/ambil tahu akan kewujudan blog ni. Blog yang kali terakhir aku tulis setahun sebulan lepas. 396 hari yang lalu. But, heyyy who knows? If you ever read this, please comment on this post with the date and time, ok? Much appreciated!

What really happen in a year and a month?

1) I got engaged
This is the dress yang aku hand sew sendiri, seminggu sebelum majlis. Kenapa lambat sangat? Mana nak tau orang datang nak bawak dulang..haha 

2) I got an awesome job-->alhamdulillah
At National Centre of Remote Sensing Research (NCRSR), National Central University (NCU) Taiwan

3) I got a new niece and nephew
Ariana Sofea

Muhammad Darwish Eilyaz

4) I got married
If you ever follow this blog from the beginning, this is him. The Boss.


5) I got my master degree
Ibu & Ayah. At the age for them to spend their life earning for themselves, they spent it on me instead. I'll repay their generosity.


Tsummalhamdulillah..Segala puji-pujian aku panjatkan hanya pada Tuhan, yang dengan Rahman dan Rahim-Nya memberikan aku apa yang ada pada aku hari ni. When I look back to my previous posts from a loooonggg time ago, wallahi, I never thought that life would bring me where I am now.

Mana nak tau orang kampung dari ceruk estet pakloh jalan kahang kecik-kecik main tanah merah, panjat pokok buah, cedok anak ikan dalam parit, seluar baju melelas merah jatuh basikal dapat jejak Taiwan.

Dan cikgu-cikgu sekolah aku pasti pengsan bila anak murid tak pernah umur score straight A dan addmath tak pernah lulus(literally, paling tinggi 28) dapat tamatkan program master dengan jayanya. Dan sekarang menunggu (sambil kerja ye) peluang sambung phd.

Allah, banyak betul rahsia. Tapi aku manusia yang pendek sabarnya. Sekarang rasa malu sebab tak lapang dada. Aduhaiii~

Nanti. ada masa, aku tulis lagi. Tentang apa yang dilalui sehari-hari. Insyallah.

Salam!

Monday, December 1, 2014

I am, the girl who writes.

"You should marry a girl who reads. 
Marry a girl who reads. Marry a girl who spends her money on books instead of clothes, who has problems with closet space because she has too many books. Marry a girl who has a list of books she wants to read, who has had a library card since she was twelve. 

Find a girl who reads. You’ll know that she does because she will always have an unread book in her bag. She’s the one lovingly looking over the shelves in the bookstore, the one who quietly cries out when she has found the book she wants. You see that weird chick sniffing the pages of an old book in a secondhand book shop? That’s the reader. They can never resist smelling the pages, especially when they are yellow and worn. 

She’s the girl reading while waiting in that coffee shop down the street. If you take a peek at her mug, the non-dairy creamer is floating on top because she’s kind of engrossed already. Lost in a world of the author’s making. Sit down. She might give you a glare, as most girls who read do not like to be interrupted. Ask her if she likes the book. 

Buy her another cup of coffee. 

Let her know what you really think of Murakami. See if she got through the first chapter of Fellowship. Understand that if she says she understood James Joyce’s Ulysses she’s just saying that to sound intelligent. Ask her if she loves Alice or she would like to be Alice. 

It’s easy to date a girl who reads. Give her books for her birthday, for Christmas, for anniversaries. Give her the gift of words, in poetry and in song. Give her Neruda, Pound, Sexton, Cummings. Let her know that you understand that words are love. Understand that she knows the difference between books and reality but by god, she’s going to try to make her life a little like her favorite book. It will never be your fault if she does. 

She has to give it a shot somehow. 

Lie to her. If she understands syntax, she will understand your need to lie. Behind words are other things: motivation, value, nuance, dialogue. It will not be the end of the world. 

Fail her. Because a girl who reads knows that failure always leads up to the climax. Because girls who read understand that all things must come to end, but that you can always write a sequel. That you can begin again and again and still be the hero. That life is meant to have a villain or two. 

Why be frightened of everything that you are not? Girls who read, understand that person, like characters, develop. Except in the Twilight series. 

If you find a girl who reads, keep her close. When you find her up at 2 AM clutching a book to her chest and weeping, make her a cup of tea and hold her. You may lose her for a couple of hours, but she will always come back to you. She’ll talk as if the characters in the book are real, because for a while, they always are. 

You will propose on a hot air balloon. Or during a rock concert. Or very casually next time she’s sick. Over Skype. 

You will smile so hard you will wonder why your heart hasn’t burst and bled out all over your chest yet. You will write the story of your lives, have kids with strange names and even stranger tastes. She will introduce your children to the Cat in the Hat and Aslan, maybe in the same day. You will walk the winters of your old age together and she will recite Keats under her breath while you shake the snow off your boots. 

Date a girl who reads because you deserve it. You deserve a girl who can give you the most colorful life imaginable. If you can only give her monotony, and stale hours and half-baked proposals, then you’re better off alone. If you want the world and the worlds beyond it, date a girl who reads. 

Or better yet, marry a girl who writes.” 
― Rosemarie Urquico
Diciptakan jarak bukan supaya kita lelah menanti, tetapi supaya kita tak putus berdoa.

--jarak itu bukan hanya ruang, waktu dan perasaan saja. Bukan juga semata-mata cinta sesama manusia. Atau jodoh antara manusia. Tetapi jarak antara hidup dan mati kita. Jarak antara hari ini dan akhirat. Jarak antara dosa dan pahala. juga jarak antara kita dengan syurga dan neraka. Semuanya diciptakan berjarak.  Antara kita juga, punya jarak. Yang cuma bisa didekatkan dengan akad. Kerana Dia mahu menguji, siapa hambaNya yang tidak berputus harap pada Dia.



Tuesday, April 30, 2013

Aku rasa. Kalau kita buat salah dengan manusia, kita pegi dekat dia and say "sorry", iAllah dengan lapang dada dia akan maafkan kita.

Tapi try kita, bila buat salah dengan manusia, pegi dekat dia and say "sorry", buat kali ke lapanratusenampuluhtiga, aku tak rasa. Aku tak rasa dia aka maafkan.

Sebab? manusia ni cepat serik. yang tak serik tu yang dalam hadith ada sebut lebih kurang, "Muslim itu takkan jatuh dalam satu lubang dua kali."

Dan, natijahnya, kalau kita dah buat salah yang sama lebih dari sekali, kita akan mula SEMBUNYIKAN dari orang tau. Kita akan fix senyap-senyap, dengan harapan orang tak tau kita buat silap. Tapi tetap, kita akan buat kesilapan yang sama, kalau kita tak tau cara nak 'baiki'.

Macam tu la juga aku nampak. Dosa kita dengan Tuhan. Dah banyak kali berdosa, banyak kali mintak ampun. Tapi kita manusia, kita pendosa. Tapi Tuhan tak kata, berapa kali je boleh mintak ampun pada Dia. Dia tahu, manusia tu sifatnya lupa, alpa,leka. Itu sebab pintu taubatnya sentiasa terbuka.

..Ke marilah, kembali,
Kendatipun,
Kau telah melanggar sumpahmu seribu kali
kembalilah.. kembali..

Dan aku pun macam yang lainnya. Pernah tersungkur entahberapajutakalinya. Yang kadang-kadang rasa penat dengan diri sendiri, bosan dengan tabiat diri..

Kenapa engkau mesti ulang-ulang dosa mu sekian kali, setiap kali? 

Bila ada rasa itu, cepat-cepatlah kita berlari.

Berlari untuk kembali.

Friday, March 8, 2013

Semua pun nak instant!

Sekarang, semua pun orang nak SEGERA. Mi segera, Milo 3 in 1 (tujuan untuk segera jugak), duit segera..





Haa..over la kau..penat aku belajar architecture, tak tido malam, duduk studio tak balik rumah time orang semua cuti, bukak pose sahur pun kat studio, design kene reject, crit kene kutuk, final kene fire sampai rentung, duit habis buat printing buat model 4 tahun....

Senang je jadi arkitek rupenye! dengggg...rugi la kau.. Gi sana bakor degree. Ke amek buat bungkus nasik lemak.

haha!

.another day of Allah's mercy.

Lilypie Kids Birthday tickers