Sunday, July 24, 2011

reason

i believe,everythings happenned for a reason.one thing happen,lead to another.

and songs..always speaks for me.




When I was younger
I saw my daddy cry
And curse at the wind
He broke his own heart
And I watched
As he tried to reassemble it
And my momma swore that
She would never let herself forget
And that was the day that I promised
I'd never sing of love
If it does not exist
But darling,
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
Maybe I know, somewhere
Deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways
To make it alone
Keep a straight face
And I've always lived like this
Keeping a comfortable, distance
And up until now
I had sworn to myself that I'm
Content with loneliness
Because none of it was ever worth the risk
Well, You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
I've got a tight grip on reality
But I can't
Let go of what's in front of me here
I know you're leaving
In the morning, when you wake up
Leave me with some kind of proof it's not a dream
Ohh---
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
You, are, the only exception
And I'm on my way to believing
Oh, And I'm on my way to believing

Thursday, July 21, 2011

Notis mintak tolong!

ok.aku bukan jenis manusia yang pandai guna kelenjar air mata.aku bukan manusia yang reti nak sedih sayu haru segala.tapi aku kali ni aku dah tak boleh nak buat tak tau,deny.



Casio Baby-G
 model:2001G-7DR

ni jam aku.dan hari ni dah masuk dua hari aku cari.satu rumah,kat bawah kat atas semua aku cari.dalam keta skali.tak jumpe.

aku ilang henfon  masuk tiga kali dalam satu tahun akademik.aku boleh wat selamba je.aku tak ingat aku letak kamera nikon abang aku kat mana,sampai la ni tak jumpa gak,aku boleh talk-talk lagi dengan along.

tapi this one...this one memang boleh buat aku separuh waras.susah nak terima jam aku ni tak jumpa!
Ya Allah...tolong ingatkan aku,mana aku letak benda ni..memang la tak Rolex..tapi kalau orang bagi Rolex pun,ingat aku kesah? aku pakai pulak kan!

kenapa jam boleh buat intan sewel sampai buat post kat blog?

aku tak kisah,dah 21 tahun baju raya mak aku yang tolong pilih.bab baju raya,aku tak kisah langsung-langsung.lantak la kalau tahun tu mak aku nak pilih kaler pink belancan ke,ijau pucuk paku ke,coklat kayu manis.bab kasut dan beg,aku amik je mana yang berkenan.tak penah lebih dari 15 minit nak beli beg dan kasut.lain la cik jaga kedai lambat sangat cari stok.baju aku hari-hari,lagi la aku xkesah.pakai je apa ada.takdenye istilah 'takde baju nak pakai'.kawan-kawan KAED aku dah paham bila aku pakai baju biru seluar ijau bertudung kelabu,maka dah tak heran.

tapi jam..is the only thing i guess,yang aku pilih gaya nak pilih suami.nak cari jam yang kena dengan jiwa aku memang payah,susah.dan tu la sebab mungkin jam lah antara barang aku yang bersaiz lebih kecil dari kalkulator yang paliiiiiinnnnnnggggg payah nak ilang.

tapi sekarang dah ilangggggg!!!!

aku stress.mak aku cakap macam orang mati laki.memang la,'laki' dah ilang.

dan sekarang tambah lagi satu keje.aku tak tau wujud lagi ke jam ni kat kedai yang aku beli jam ni.kalau ada lagi memang memudah cara la.kalau dah tak ada maka...lama lagi la aku men'janda' cari 'laki' baru.

i hate it is change.i hate it,by any mean,that my watch is not the one that i once owned.

by any chance,kamu yang baca blog ni,tolong survey kat kedai keliling korang ada tak jam ni..serupa camni,kaler hitam frame gold.survey skali harga dia brape.sebab aku beli jam ni dah dua tiga tahun lepas,so kot-kot harga dia dah turun.

please...please...please...

intan never beg to anybody.but this time,i begged you~

Saturday, July 16, 2011

siap sedia nak jumpa Ramadhan~

gamba curik dari sini

selama ni jumpa ramadhan main acuh tak acuh je
konon banyak hal  dunia nak kene urus..
study la..projek la..bla bla bla la..

tahun ni pertama kali rasenye
ber-ramadhan tanpa sebarang komitmen yang menekan
tengah holiday sampai raya

ya Allah,semoga aku mampu
manfaatkan ramadhan ke-21 untuk aku tahun ini
dan jadikannya ramadhan terbaik


buat kawan-kawan yang ber-ramadhan di bumi Allah belah sana..
kuatkan semangat ye! dah besa kan..takkan nak nangis lagi..huhu~
Allah bagi kamu peluang,pahala jihad fisabillah..berlipat kali ganda,insyAllah~

doa untuk aku disini
kamu,aku letak dalam doa dan dalam hati,ye?

=]

Tuesday, July 12, 2011

ARCHITECTURE: My Blood & Tears

Architecture is never triggered by a single event...


never conceived by single mind...

and never shaped by a single hand...

ThRe3 a.k.a TR3 Consultant
and
the unforgotten one,not in the picture;

Acop & The Boss.
Sem 3,2010/2011

...

you have my love
and mind.

=]

The Little Mermaid

The fairytale of the little mermaid is a tale about leaving your home in order to meet another world.About uniting the cultures.And perhaps mostly,it is a tale about the belief that, by giving up a part of ourself, you will get so much more in return.



Power of Believing

It has been a while
Since I first saw you
I wish I could just make
You turn around
Turn around and see me cry.

Sometimes sadness only
Inspires you
When there is a pain
There are no word
All pain is the same.

But you make me
Believe that
Laugh
Can cure all.

Friday, July 1, 2011

wanita & rumah

aku sering ditanya..

"kenapa kau kerap di keluar dari tinggal tetap dirumah?"

"kalau dirumah boleh menjana otak aku berfikir,ada bahan untuk aku mengkaji dan ada sumber ilmu baru untuk aku boleh pelajari,konfem,aku tetap di rumah."

"......"

aku ada abang.bukannya seorang.dan mereka lebih suka perempuan duduk dirumah.sebab dari zaman dulu kala perempuan itu lebih baik dirumah.nabi juga kata perempuan lebih afdhal solat dirumah dari ke masjid.perempuan elok di rumah untuk elak fitnah.perempuan bagus di rumah uruskan hal rumah tangga.

betul.sikit pun aku tak rasa salah.

persoalannya disini,macam mana perempuan-perempuan zaman nabi yang tetap tinggalnya dirumah,cekap uruskan hal rumah tangga, boleh menjadi cerdas dan arif.menguasai ilmu dan ada kepintaran,akal yang tajam.kalau diletak Aisyah Humaira' sebelah wanita-wanita 'rumah' sekeliling kita ni macam langit dan bumi.

perempuan-perempuan rumah zaman kita sering dikaitkan dengan kurangnya kebolehan dan kemahiran yang boleh digunakan diluar rumah.maka jadilah perempuan-perempuan kita 'katak bawah tempurung'.

akal aku kata satu.

dulu lelaki-lelakinya bawa pulang bahan ke rumah.ilmu pengetahuan dikongsikan dirumah.disebarkan ke rumah.macam juga adik iparnya umar al-khattab bawa balik mushaf ke rumah maka Islamlah seisi rumahnya.

maka,aku tak kisah jika satu masa nanti aku kena tetap dirumah.cumanya aku menuntut nafkah ilmu dari yang memberi arahan.satu keperluan buat aku,aku rasa.

memandangkan aku bukanlah wanita yang suka duduk diam setempat.bukannya suka duduk senyap kalau tak tahu apa yang berlaku.bukan juga wanita yang petah buat benda yang sama ulang-ulang-ulang-ulang kali tanpa rasa jemu.

.another day of Allah's mercy.

Lilypie Kids Birthday tickers