Thursday, July 21, 2011

Notis mintak tolong!

ok.aku bukan jenis manusia yang pandai guna kelenjar air mata.aku bukan manusia yang reti nak sedih sayu haru segala.tapi aku kali ni aku dah tak boleh nak buat tak tau,deny.



Casio Baby-G
 model:2001G-7DR

ni jam aku.dan hari ni dah masuk dua hari aku cari.satu rumah,kat bawah kat atas semua aku cari.dalam keta skali.tak jumpe.

aku ilang henfon  masuk tiga kali dalam satu tahun akademik.aku boleh wat selamba je.aku tak ingat aku letak kamera nikon abang aku kat mana,sampai la ni tak jumpa gak,aku boleh talk-talk lagi dengan along.

tapi this one...this one memang boleh buat aku separuh waras.susah nak terima jam aku ni tak jumpa!
Ya Allah...tolong ingatkan aku,mana aku letak benda ni..memang la tak Rolex..tapi kalau orang bagi Rolex pun,ingat aku kesah? aku pakai pulak kan!

kenapa jam boleh buat intan sewel sampai buat post kat blog?

aku tak kisah,dah 21 tahun baju raya mak aku yang tolong pilih.bab baju raya,aku tak kisah langsung-langsung.lantak la kalau tahun tu mak aku nak pilih kaler pink belancan ke,ijau pucuk paku ke,coklat kayu manis.bab kasut dan beg,aku amik je mana yang berkenan.tak penah lebih dari 15 minit nak beli beg dan kasut.lain la cik jaga kedai lambat sangat cari stok.baju aku hari-hari,lagi la aku xkesah.pakai je apa ada.takdenye istilah 'takde baju nak pakai'.kawan-kawan KAED aku dah paham bila aku pakai baju biru seluar ijau bertudung kelabu,maka dah tak heran.

tapi jam..is the only thing i guess,yang aku pilih gaya nak pilih suami.nak cari jam yang kena dengan jiwa aku memang payah,susah.dan tu la sebab mungkin jam lah antara barang aku yang bersaiz lebih kecil dari kalkulator yang paliiiiiinnnnnnggggg payah nak ilang.

tapi sekarang dah ilangggggg!!!!

aku stress.mak aku cakap macam orang mati laki.memang la,'laki' dah ilang.

dan sekarang tambah lagi satu keje.aku tak tau wujud lagi ke jam ni kat kedai yang aku beli jam ni.kalau ada lagi memang memudah cara la.kalau dah tak ada maka...lama lagi la aku men'janda' cari 'laki' baru.

i hate it is change.i hate it,by any mean,that my watch is not the one that i once owned.

by any chance,kamu yang baca blog ni,tolong survey kat kedai keliling korang ada tak jam ni..serupa camni,kaler hitam frame gold.survey skali harga dia brape.sebab aku beli jam ni dah dua tiga tahun lepas,so kot-kot harga dia dah turun.

please...please...please...

intan never beg to anybody.but this time,i begged you~

4 comments:

dila_zarifah said...

yang ni ke?

http://www.bodying.in/casio-wrist-watches-bg-2002l-1/watches/14507

iNtAnCtZ said...

haah..
currency xsame ngn mesia,harge lain kot kalu kat cni..xtau arr..xg usha lg~

dila_zarifah said...

ni ade lagi..

http://www.lelong.com.my/casio-bg-2002l-1-baby-g-yellow-gold-series-leather-strap-black-lr-K535683-2007-01-Sale-I.htm

ni plak warna putih-gold..

http://www.ewatchzone.com/productdetail/bg-2000cg-7.php

tp kan, kalau an jumpe jam lama tu cmne? kan nnt ade dua jam yang serupa?

iNtAnCtZ said...

sah,xde kat dlm rumah,xde gak kt tempat2 slalu pegi..rasenye cicir mase turun kete sebab ade sekali nk pakai jam time drive,tp letak kt riba dulu,pastu turun kete xseda r pakai ke blum jam tu~

.another day of Allah's mercy.

Lilypie Kids Birthday tickers